Over Kees Toets

Om te beginnen zal ik mij even voorstellen: mijn naam is Kees van der Zijden en als muzikant ga ik meer dan 20 jaar door het leven als Kees Toets. Vroeger speelde ik in een hele grote band waar meerdere muzikanten in zaten die ook de naam Kees dragen. De bijnaam Kees Toets is als pianist / toetsenist geboren. Overigens ben ik zelf geboren op 27 april 1972 te Den Haag en vervolgens opgegroeid in het Westland, woonachtig in Naaldwijk. Vanaf mijn 7e jaar heb ik muziekles genoten op een toetsinstrument. Op de middelbare school zo rond mijn 13e jaar, heb ik mijn eerste bandje opgericht genaamd The Springtimes. Mensen vonden het geweldig om zulke jonge kereltjes te zien spelen en het optreed werk kwam binnen. Op feesten en partijen, scholen braderieen en zelfs diverse optredens in Duitsland lagen in het vooruitzicht.

Na diverse opleidingen ben op 02 november 1994 als zelfstandig muziekinstrumentenwinkelier begonnen in Naaldwijk. In die winkel kunnen mensen muziekinstrumenten kopen, muziekles nemen en natuurlijk Kees Toets boeken voor feesten en partijen. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de muziekwereld. Als toetsenist in diverse bandjes heb ik vele feestelijke evenementen meegemaakt. Recentelijk heb ik met de band Rondje Doe Maar een theatertoer door Nederland gemaakt. Tot vandaag de dag ben ik nog steeds te boeken als muzikant en treed op door het hele land en zelfs daarbuiten. Tevens is het mogelijk om de muziek uit te breiden met extra muzikanten. Je kunt bijvoorbeeld een zangeres boeken voor wat meer muzikale diversiteit, of nog een extra gitarist om wat meer “bandjes” gevoel te krijgen. Uiteindelijk is het mogelijk om een groot orkest samen te stellen.

Te weten: *2 zangeressen, *gitarist, *pianist, *drummer, *bassist, *2 trompetisten, *saxofonist, *percussionist, *DJ.

Hoe dat er uit ziet? Klik hier.

Maar natuurlijk kan het ook alleen, heel rustig tijdens een diner of een receptie met een aangenaam volume zodat er altijd ruimte is voor een goede conversatie. Omdat de band flexibel is samen te stellen zijn er voor elk budget interessante mogelijkheden. Op dit moment mag ik regelmatig de afterparty’s verzorgen in de businesslounge van de Ziggodome in Amsterdam. Vele bezoekers komen voor grote artiesten, maar genieten nog eens extra als ze na afloop nog even echt “los” mogen op de muziek van KEES TOETS! All-Inclusive Music, Piano Entertainer!

 

Kees Toets Profiel foto's